17. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus: Soome tööle saadetu peab saama Soome palka

Riigikohtu otsuse kohaselt peab Soome tööle lähetatud ehitajale maksma vähemalt sealset miinimumtasu.

Kaks ettevõtte WKSM Grupp OÜ ehitajat töötasid 2010. aasta juulist 2011. aasta märtsini Soomes, töötasuga kaheksa eurot tunnis. Töölepingute ülesütlemisel ei maksnud ettevõte meestele ületunnitöö eest ja arvutas töötasu vähem, kui näeb ette Soomes ehitustöölistele kohalduv kollektiivleping.

Kohus leidis, et kuna töölised lähetati tööle Soome, tuleb neile tagada Soomes kollektiivlepinguga ette nähtud miinimumtasu – töötajaile vastavalt kvalifikatsioonile 10,3 ja 11,36 eurot tunnis.

Kohtuotsuse tulemusena peab ettevõte maksma töötajaile vastavalt 2730 ja 5570 eurot.

2010. aastal asutatud WKSM Grupp kuulub Marika Villemsonile, kes Äripäeva kommentaari soovile vastas, et tema ei tea kust helistatakse. Ettevõtte käive ulatus 2011. aastal 99 600 euroni, tulemiks kogunes 8300 eurot kahjumit. Möödunud aastal ettevõtte tegevus peatus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474