Autor: Juuli Laanemets • 19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata pilte Narva elektrijaamade hooldushanke objektist

Eesti Energia Narva Elektrijaamade katelde ja turbiinide hooldustöid ning jooksvat remonti hakkab kuni 2016. aasta lõpuni tegema Alstom Estonia.

Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul on uued hoolduslepingud paindlikumad ja arvestavad muutuva elektrituruga. „Kui seni kehtinud hooldusleping hõlmas elektrijaamade kõiki põhiseadmeid, siis seekord korraldasime kaks erinevat konkurssi, eraldi katelde ja turbiinide hoolduseks ja remondiks. See võimaldas tekitada täiendavaid konkurentsitingimusi ning tänu sellele saada parimad hinnapakkumised,“ kommenteeris Aas.

Alstom Eesti tegevdirektor Karl Jaanimägi ütles, et ettevõte on Narva elektrijaamade seadmeid hooldanud alates 2000. aastast. „See leping, millega jätkame Narva elektrijaamade hooldamist, on tunnistus meie tehnilisest võimekusest pakkuda kliendile lisaväärtusega teenust,” ütles Jaanimägi.

 

Narva elektrijaamade hangetel katlaseadmete ja turbiiniide remondi- ja hooldustööde teostaja leidmiseks osales kokku 4 ettevõtet, 3 turbiinide konkursil ja 4 katelde konkursil. Kummalegi konkursile laekus kaks pakkumust ning parimateks osutusid Alstom Estonia pakkumused.

Eesti Energiale kuuluvad Balti ja Eesti elektrijaamad annavad ca 90% Eestis toodetavast elektrist. Kahes elektrijaamas on kokku 11 energiaplokki, iga energiaplokk koosneb kahest katlast ja ühest generaatorist. Elektrijaamade tootmisvõimsus on 1800 megavatti ning need toodavad ligi 11 teravatt-tundi elektrienergiat aastas. Kokku tarbiti Eestis möödunud aastal 8,1 teravatt-tundi elektrit, sellest Eesti Energia kodukliendid 1,4 teravatt-tundi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474