Autor: Juuli Laanemets • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK investeerib keskkonda ligi 21 miljonit eurot

Keskkonnaprogrammi selle aasta esimesest taotlusvoorust saab rahastuse kokku 462 projekti, kokku 20,7 miljoni euroga. Suurimad toetussummad lähevad Viljandimaale, arvuliselt enim projekte rahastatakse Tartumaal.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsusega pea pooletuhande „jah“ sõna saanud projekti seas toetatakse lisaks uutele ettevõtmistele ka mitmeid varem algatatud tegevusi. Jätkatakse tondilosside lammutamise rahastamist toetades 27 projekti üle kogu Eesti.

Valdkonniti lähevad suurimad toetused veemajandusse, kuhu suunatakse esimese vooru otsustega kokku ligi 7 miljonit eurot.  Sellele järgnevad metsandus 2,8 miljoni euroga ning looduskaitse 2,1 miljoni euroga.  Lisaks toetatakse projekte jäätmekäitluse, keskkonnakorralduse, kalanduse, maapõue, atmosfääriõhukaitse ja merekeskkonna valdkonnas.

KIKi nõukogu juhi Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on rahastuse saanud projektide hulgas arvukalt noortele suunatud tegevusi.  Nii toetatakse näiteks Tartumaal 71 projekti  kokku 3 miljonit euroga ning pea  pooled neist ettevõtmistest on seotud laste ja noorte keskkonnateadlikkuse tõstmisega.

"Praegusel Soome lahe aastal jätkuvad koostöös Looduse Omnibussiga ka Eesti rannikut tutvustavad Omnilaeva retked. Piki rannikut ja Eesti väikesaarte kandis - alates Osmussaares kuni Narva-Jõesuuni, tasub mereala uudistama tulla," kommenteeris minister.

Eelmisel, 2013. aastal rahastas KIK kahe keskkonnaprogrammi vooru raames kokku 838 projekti 37 miljoni euroga.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474