Autor: Juuli Laanemets • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: täielikult tuleb e-hangetele üle minna aastaks 2016

Selle aasta esimese üheksa kuuga on e-riigihangete osakaal tõusnud 70 protsendini. Riigihangete seaduse järgi peavad hankijad alates 2013. aastast võimaldama pakkumuste ja taotluste esitamist vähemalt 50 protsendi ulatuses hankija eelarveaastal planeeritavate riigihangete rahalisest mahust.

„Kõrge e-hangete tase näitab, et valdavalt on hankijad olnud tublid. Seadusega ettenähtut ei ole siiski kõik hankijad saavutanud,“ selgitas rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Armin Lastovets. Seetõttu plaanib ministeerium sarnaselt möödunud aastaga kontrollida aasta lõpus seaduse täitmist. „Nende hankijatega, kes mingil põhjusel ei ole kohustust täitnud, võtame kindlasti eraldi ühendust,“ lisas Lastovets. 

Ettevalmistamisel on uus riigihangete seadus, mis peaks jõustuma hiljemalt 2016. aasta aprillist ja seal on kirjas täielik üleminek e-hangetele. Seetõttu soovitab Lastovets juba praegu eelistada riigihanke läbiviimisel e-menetlust.

Endiselt on võimalik osaleda rahandusministeeriumi tasuta kasutajakoolitusel, mille kohta on rohkem infot e- riigihangete keskkonnas. 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474