Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara ostis võlakirjad enne tähtaega tagasi ja säästis 150 000 eurot

Arco Vara ostis võlakirjad ennetähtaegselt tagasi ja säästis ettevõttele seetõttu intressikuluna üle 150 000 euro,teatas firma börsile.

AS Arco Vara emiteeris 21.08.2013 Manastirski Livadi arendusprojekti taaskäivitamiseks suunatud emissioonina võlakirju kogumahus 750 000 eurot. Võlakirjade lunastamispäev oli 21.08.2016 ning intressimäär 14% aastas, aga need osteti ennetähtaegselt tagasi.

Seoses Manastirski Livadi arendusprojekti planeeritust tunduvalt kiirema väljamüügiga tegi Arco Vara AS võlakirjaomanikele pakkumise võlakirjad ennetähtaegselt tagasi müüa, millega kõik võlakirjaomanikud nõustusid. Võlakirjade tagasiost viidi lõpule 20.02.2015. Võlakirjade tagasiost enne nende lunastustähtaega säästab ettevõttele intressikuluna üle 150 000 euro.

Arco Vara ASi juriidilise osakonna juht Evelin Kanter kommenteeris, et võlakirju 2013. aasta suvel emiteerides oli ettevõtte eesmärk arendustegevus Sofias taaskäivitada. Seda ajal, mil Sofia kinnisvaraturg polnud veel ärganud ning ka Arco Vara enda arendused ja majanduslik olukord olid madalseisus. Emiteeritud võlakirjade intressimäär ning lunastamistähtaeg kajastavad Kanteri sõnul toonaseid arvestusi.

"Võlakirjad müüsid ettevõttele ennetähtaegselt tagasi kõik võlakirjade omanikud, sealhulgas hr. Arvo Nõgese ettevõte Gamma Holding OÜ. Viimatimainitu osas avaldas juhatus suvel kahtlust, kas tema käitumine on kooskõlas ettevõtte huvidega. Nüüdseks võib tõdeda, et kahtlus on osutunud alusetuks ja aktsionärid toimivad üksmeelselt," kommenteeris Kanter. 

           

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474