22. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Tartu jaguneb eraldumise teel

AS Merko Tartu aktsionärid otsustasid 19. mail kiita heaks 14. mail allkirjastatud notariaalse jagunemiskava, mille kohaselt ettevõte jaguneb eraldumise teel.

Jagunemise käigus annab Merko Tartu 999 000 euro väärtuses netovarasid üle omandavale ühingule OÜ Ignatsi.

Merko Tartu aktsionär Margus Kull saab Ignatsi ainuosanikuks ning saab Merko Tartu 4000 nimiväärtuseta aktsia eest Ignatsi osa nimiväärtusega 2500 eurot. Merko Tartu aktsionär AS Merko Ehitus Eesti jagunemise käigus OÜs Ignatsi osalust ei omanda.

Merko Tartu nõukogu kutsus eelmise aasta novembri keskpaigas erakorraliselt ettevõtte juhatusest tagasi Margus Kulli ja Liia Kulli. Merko Tartu uus juhatuse liige Mihkel Mugur toonitas, et firma nõukogu on esitanud oma etteheited eelmisele juhatusele ning ta ei pea õigeks neid meedia vahendusel avalikustada ega kommenteerida.

Margus Kull tõrjus siis kõiki süüdistusi, öeldes, et on kinni pidanud reeglitest ning Eesti Vabariigi seadustest. „Erikontrolli vaidlustasime, kuna tegemist oli ainult ühe vähemusaktsionäri vastu suunatud kontrolliga ning palusime omalt poolt sarnane kontroll läbi viia võrdsuse printsiibist lähtuvalt ka suuraktsionäri osas,“ ütles ta.

Jagunemise eelselt kuulub ASist Merko Tartu ASile Merko Ehitus Eesti ja Margus Kullile vastavalt 66% ja 34%. Jagunemise tulemusena tühistatakse Margus Kullile kuuluvad AS Merko Tartu 4000 nimiväärtuseta aktsiat ning vähendatakse vastavalt AS Merko Tartu aktsiakapitali 27 000 euro võrra lihtsustatud korras 53 000 euroni. Pärast Merko Tartu aktsiakapitali vähendamist on ettevõtte aktsiakapitali suuruseks 53 000 eurot ning Merko Tartu ainuaktsionäriks on AS Merko Ehitus Eesti.

Merko Tartu põhilisteks tegevusvaldkondadeks on ehituse peatöövõtu teenuse osutamine Lõuna-Eesti piirkonnas ning kinnisvaraarendus Tartu vallas ja linnas, kus ettevõttele kuuluvad erinevad arenduspotentsiaaliga kinnistud. Peale vähemusosaluse eraldamist muudetakse AS Merko Tartu põhitegevus ümber üksnes kinnisvara arendamiseks. AS Merko Tartu jagunemise eesmärgiks on korrastada kontserni ettevõtete struktuuri ning omandisuhteid AS Merko Tartu vähemusaktsionäriga.

AS Merko Tartu on AS Merko Ehitus Eesti tütarettevõte. AS Merko Ehitus Eesti kuulub AS Merko Ehitus kontserni. Merko Tartu jagunemine ei mõjuta ettevõtte igapäevast majandustegevust ning selle raames võetud kohustuste täitmist tellijate ja korteriostjate ees.

Tehing ei ole käsitletav olulise osaluse võõrandamisena NASDAQ Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses, kuid on käsitletav tehinguna soetud isikuna Margus Kulli kui AS Merko Tartu ühe aktsionäri näol. AS Merko Tartu jagunemise tulemusena on tehingu hinnanguline mõju AS Merko Ehitus kontserni konsolideeritud kasumile 24 000 eurot, varadele vähenemise mõju on 987 000 eurot ja kohustustele suurenemise mõju 39 000 eurot. AS Merko Ehitus kinnitab, et AS Merko Ehitus Eesti ega AS Merko Ehitus juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Autor: aripaev.ee Äripaev

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474