16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuelt kinnisvarafondilt hea algus

Esimese börsil oldud kuu jooksul asus fond hoogsalt oma eesmärke täitma ning investeeringutena soetati teiste seas ka G4Si peahoone Tallinnas
Foto: Eiko Kink
Veidi üle kuu aja tagasi Nasdaq Balti fondinimekirjas noteeritud Baltic Horizon Fundi (BHF) esimesse tegevuskuusse jäävad mitmed uued investeeringud ning kasvu loodetakse ka tulevikus.

Baltic Horizon defineeris end kohe professionaalselt juhitud ning dividendidele orienteeritud ärikinnisvara fondina, millel on ette valmistatud rida atraktiivseid investeeringuid nii Eestis, Lätis kui Leedus.

Esimese börsil oldud kuu jooksul asuti hoogsalt oma eesmärke täitma ning investeeringutena soetati nii G4Si peahoone Tallinnas kui Upmala Biroji Riias. Upmala renditootluseks ennustatakse 7,25 protsenti aastas ning turvafirmalt loodetakse teenida 7,5protsendilist aastatootlust.

Hästi läheb ka Baltic Horizoni fondiosakutega kauplemine. Nasdaq Tallinna kommunikatsiooni- ja turundusjuht Ott Raidla tõi välja, et alates noteerimisest kuni tänaseni on nendega tehtud 20 tehingut. „Sama aja jooksul on Balti börsil noteeritud fondidega kokku tehtud 42 tehingut, mis tähendab, et pea pooled tehingutest on seotud Baltic Horizon Fundi osakutega,“ kirjeldas ta uustulnuka edukust. Raidla sõnul laienes tänu BHFile ka turul kaubeldavate finantsinstrumentide valik. „Varem Balti turul kinnisvarasse investeerimise võimalus puudus,“ sõnas ta.

Äsja Tallinna börsil noteeritud fond tahab ärikinnisvara turu kasvades jõuda miljardi euro suuruse portfellini, ning seejuures loodetakse koostöö suurenemisele teiste riikidega. „Väikeinvestorite investeeringud koonduvad üha rohkem pealinnadesse ning eeldus on, et Baltikumi majanduslik koostöö Põhjamaadega suureneb aastate jooksul veelgi,“ viitas Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotami  erinevatele võimalustele.

Samuti muutub fond tulevikus ligipääsetavamaks ka suuremale investorite ringile. „Kui senini valitsesime mitte-avalikku kinnisvarafondi, mis on üpris kinnine klubi, siis edaspidi saavad börsil ärikinnisvara investeerimispositsiooni läbi Baltic Horizoni võtta kõik soovijad,“ kinnitas Karotam. „Seepärast soovime edaspidi avalikkuse ees veel rohkem tutvustada oma varade potentsiaali, tegevusmudelit, meeskonda ning ülipikaajalist Baltikumile suunatud investeerimisfilosoofiat,“ rääkis fondijuht tulevikuplaanidest.

Mahukamat ülevaadet fondi tegemistest ja plaanidest loe Äripäeva vahendusel.

Autor: Indrek Mäe, Äripäev

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474