7. märts 2017

5000-eurosed sularahatehingud rahapesu kahtlusega

Autor: Pixabay

Uus rahapesu tõkestamise seadus langetab rahapesukahtlusega sularahatehingute alammäära seniselt 15 000 eurolt 10 000 eurole ning mittetulundusektori puhul 5000 eurole.

Rahapesu ja terrorismi rahastamise ennetamise kohustatud subjektidena nimetatakse uues äsja kooskõlastusringile saadetud seaduses virtuaalvaluutade vahetajad ja rahakotiteenuse pakkujad ning piirülest sularaha- ja väärtpaberite vedamise teenust osutavad ettevõtjad. Kohustusi peavad sarnaselt kehtivale õigusele endiselt rakendama ka pangad, teised finants- ja makseteenuste pakkujad ning erinevate õigusabi- ja nõustamisteenuste osutajad, kinnisvaravahendajad ja hasartmängukorraldajad, teavitas rahandusministeerium.

Suurte sularahasummade piirmäär langetatakse 15 000 eurolt 10 000-le. Sellise sularahasumma puhul peavad hoolsusmeetmeid rakendama kõik kauplejad. Mittetulundusühingute ja sihtasutuste puhul tuleb hoolsusmeetmeid hakata rakendama juba 5000-euroste sularahasummade käitlemise korral.

Seaduseelnõuga saab tutvuda siit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806