25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikas lõhkes jaekaubandusmull

Autor: Pixabay
Varem ei ole USAs nõnda kiiresti ja palju jaemüüjaid e-kaubanduse kiirest pealetungist pankrotti läinud, vahendas Äripäev Bloombergi.

Veidi rohkem kui kolme kuuga on uste sulgemisest teatanud 14 jaemüügiketti, selgus S&P Global Market Intelligence’i analüüsist. See on peaaegu sama palju kui 2016. aastal kokku, kui terve aasta jooksul suleti 18 poodi.

Heas olukorras jaemüügi segmente on vähe, suur osa on sunnitud ennast ümber organiseerima. Kõige enam on löögi all kaubamajad, elektroonika- ja rõivamüüjad. Kõige turvalisemalt tunnevad end toidupoed ja need, kes pakuvad kaupa kodu remondiks.

Riidemüüja Urban Outfittersi tegevjuht Richard Hayne kommenteeris, et poode on lihtsalt liiga palju, eriti selliseid, mis müüvad riideid. „See tekitas mulli ning sarnaselt kinnisvaramullile on lõhkenud ka see,“ ütles ta. „Me näeme tulemusi – uksed pannakse kinni ja üürihinnad kukuvad.“

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474