Ameerikas lõhkes jaekaubandusmull

Kaubanduskeskus
Kaubanduskeskus

Varem ei ole USAs nõnda kiiresti ja palju jaemüüjaid e-kaubanduse kiirest pealetungist pankrotti läinud, vahendas Äripäev Bloombergi.

Veidi rohkem kui kolme kuuga on uste sulgemisest teatanud 14 jaemüügiketti, selgus S&P Global Market Intelligence’i analüüsist. See on peaaegu sama palju kui 2016. aastal kokku, kui terve aasta jooksul suleti 18 poodi.

Heas olukorras jaemüügi segmente on vähe, suur osa on sunnitud ennast ümber organiseerima. Kõige enam on löögi all kaubamajad, elektroonika- ja rõivamüüjad. Kõige turvalisemalt tunnevad end toidupoed ja need, kes pakuvad kaupa kodu remondiks.

Riidemüüja Urban Outfittersi tegevjuht Richard Hayne kommenteeris, et poode on lihtsalt liiga palju, eriti selliseid, mis müüvad riideid. „See tekitas mulli ning sarnaselt kinnisvaramullile on lõhkenud ka see,“ ütles ta. „Me näeme tulemusi – uksed pannakse kinni ja üürihinnad kukuvad.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised