Statistika: Tallinna korteritehingute käive kihutas pärituules

Surfar
Surfar

Tallinna korteritehingute rahaline käive oli 2017 esimeses kvartalis 243 miljonit eurot ehk näitas aastases võrdluses kolossaalset 39,4%-list kasvu.

Korteritehingute käibe kasvu taga on nii kasvanud keskmised hinnad kui oluliselt suurenenud tehingute arv. Maa-ameti andmetel olid 2017 esimese kvartali tehingute hinnad eelmisest aastast 11% ja tehingute arv 19% kõrgemal.

Nii hinnatõusu kui käibekasvu taga on uute kortereite turg. Aasta esimeses kvartalis sõlmiti aktiivselt asjaõiguslepinguid uute ehk keskmisest kallimate korteritrega. Samuti tuleb tõdeda, et uute korterite tehingute osakaal tehingute koguarvus on järjest suurenemas. Need ongi tegurid, mis veavad korterite käivet sellise pöörase kiiruga.

Kinnisvaraturul pöörleva rahamassi suurenemist soodustavad omakorda pangad, mis pakuvad soodsa intressimääraga laene. Laenutingimused on küll üsnagi karmid, kuid sellele vaatamata laenuvõtjaid on ja laenukäibed kasvavad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised