Autor: Tõnu Toompark • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Tallinna korteritehingute käive kihutas pärituules

Foto: Pixabay
Tallinna korteritehingute rahaline käive oli 2017 esimeses kvartalis 243 miljonit eurot ehk näitas aastases võrdluses kolossaalset 39,4%-list kasvu.

Korteritehingute käibe kasvu taga on nii kasvanud keskmised hinnad kui oluliselt suurenenud tehingute arv. Maa-ameti andmetel olid 2017 esimese kvartali tehingute hinnad eelmisest aastast 11% ja tehingute arv 19% kõrgemal.

Nii hinnatõusu kui käibekasvu taga on uute kortereite turg. Aasta esimeses kvartalis sõlmiti aktiivselt asjaõiguslepinguid uute ehk keskmisest kallimate korteritrega. Samuti tuleb tõdeda, et uute korterite tehingute osakaal tehingute koguarvus on järjest suurenemas. Need ongi tegurid, mis veavad korterite käivet sellise pöörase kiiruga.

Kinnisvaraturul pöörleva rahamassi suurenemist soodustavad omakorda pangad, mis pakuvad soodsa intressimääraga laene. Laenutingimused on küll üsnagi karmid, kuid sellele vaatamata laenuvõtjaid on ja laenukäibed kasvavad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474