1. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tool vallutab Narva-Jõesuu ärikinnisvara turgu

Foto Meresuu spaa müügikuulutusest
Foto: oksjonikeskus.ee
Äsja avalikku tähelepanu tõmmanud kolme Narva-Jõesuu kõrghoone ehitamise plaani taustal tasub teada, et ärimees Toomas Tool on kinnitanud kanda kuurortpiirkonna hotelliäris, sest ostis mullu Meresuu spaa.

Nimelt ostis Tooli ettevõte OÜ BREM Kinnisvarahaldus möödunud aasta oktoobris Narva-Jõesuus aadressil Aia 48a asuva Meresuu spaa.

Meresuu Spa & Hotel oli enne seda Egeria Kinnisvara pankrotivarana müügis oksjonikeskkonnas, kus sellele otsis uut omanikku pankrotihaldur Martin Krupp. Kinnistusregister näitas spaahotelli üleminekut uuele omanikule juba 24. oktoobril 2016. Kinnitamata andmetel maksis Tool spaa eest enam kui 6 miljonit eurot.

Mullu septembris avaldas Postimees, et Viimsi ja Grand Rose spaa omanik võtab oktoobri keskpaigast üle Meresuu spaahotelli opereerimise ning jätkab tegevust senisel kujul ja mahus. Kui uus operaator tööd alustas, kuulus hotellikinnisvara juba Toolile.

Narva-Jõesuu Meresuu Spa & Hotelis on 109 numbrituba ehk see pea sama suur, kui Tallinn Viimsi SPA oma 110 toaga. Kuressaares asuv Grand Rose SPA Hotel on pisut väiksem, 66 toaga.

Üldiselt suudavad hotellid rahavoogu ostvate kinnisvarainvestorite soovitud tootlust pakkuda alates 100 numbritoast. Eesti 2016. aasta suurim kinnisvaratehing toimus samuti hotelliga, kui East Capital ostis Olympic Entertainment Groupilt 48 miljoni euroga Hiltoni hotelli hoonet omava tütarettevõtte.

Hotelli üürimaksete puhul on kõige levinum, et kokku lepitakse nt 40%-line fikseeritud põhiosa ja ülejäänud 60% arvutatakse lähtuvalt majutusasutuse operaatori igakuistest majandustulemustest.

Loe Toomas Tooli kõrghoonete ehitamise plaanist, kus räägitakse BREM Kinnisvarahoolduse kinnisvarast, SIIT.

Tooli ettevõttele BREM Kinnisvarahaldus kuulub Narva-Jõesuus lisaks Meresuu spaale veel teinegi kinnistu, mille aadressiks on Vabaduse 53.

Vaata ka galeriid Meresuu Spa & Hoteli piltidest, mida kasutati pankrotivara müügil.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474