Autor: Tõnu Toompark • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: enam on lisandunud kahetoaliste korterite tehinguid

Mustamäele rajatav SpaceCube oli oma elu esimeses etapis telefonijaam, mis tähendab, et sellesśe tulevad korterid on suure tõenäosusega registris kirjas kui mitteeluruumid. Korterite eluruumidena kasutamist see loomulikult ei sega.
Foto: kinnisvarauudised.ee
2017 kolmandas kvartalis tehti Tallinnas kokku 2381 korteritehingut. Aastaga suurenes tehingute arv 2,5%. Enam suureneb tehingute arv 41-55 m² korteritega, mis on valdavalt kahetoalised korterid.

Korteritehinguid suuruse alusel vaadeldes näeme, et tehingute arv on tõusutrendis kõikides suuruse segmentides. Siiski on väiksemate ehk kuni 41 m² korterite tehingute arvu juurdekasv viimasel ajal olnud pisut aeglasem. Seevastu on enam juurde tulnud tehinguid korteritega 41-55 m².

Korteritehingute arv sõltub nii olemasolevast elamufondi struktuurist kui ka uute korterite pakkumisest. 2017. a teises pooles on Tallinna korteripakkumiste turule tulnud mitmeid väikekorterite projekte, mis suurendavad tehingute arvu väiksemate korteritega.

Kõik need tehingud ei pruugi siiski asjaõiguslepingu sõlmimise järel korteritehingute statistikas peegelduda, sest korteritehingute all on silmas peetud eluruumide tehinguid. Uued mikrokorterid arendatakse osaliselt ärimaale ja see tähendab, et tegu on mitteeluruumidest korteriomanditega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474