24. oktoober 2017

Kasutusloata eramus lekkis vingugaasi

Ilvese tn eramud
Autor: Google
Ööl vastu 22. oktoobrit lekkis Tallinnas Ilvese tänava eramu gaasikatlast vingugaasi ja maja elanikud olid sunnitud kiirabist abi otsima. Majal puudus kasutusluba.

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) teatas, et kontrollis aset leidnud juhtumit, kus gaasikatla kasutamisel lekkis vingugaasi. Selgus, et tegemist on ehitusjärgus eramu, mitte kortermajaga, nagu meedias eelnevalt kajastati. Eramul ei ole kasutusluba ning tegemata on ka kasutuseelne gaasipaigaldise audit. Sellist hoonet ega gaasipaigaldist ei tohi kasutada enne, kui kõik seadusest tulenevad nõuded on täidetud ja seeläbi tagatud kasutamise ohutus, hoiatas amet.

TJA tehnikaosakonna peaspetsialist andis kohapeal hoone omanikele nõu, mida tuleb teha hoone ja seal kasutatavate paigaldiste nõuetele vastavusse viimiseks. Omanik on lubanud tellida vajalikud auditid.

Gaasipaigaldise ohutuse eest vastutab ehitise omanik. Täpsema info gaasiohutuse kohta TJA kodulehelt SIIT.

Alates 1. jaanuarist 2018 muutub vingugaasianduri paigaldamine kohustuslikuks nendesse eluruumidesse, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade. Lisaks soovitab TJA vingugaasianduri paigaldada ka muudesse eluruumidesse, kus on küttekoldeid nagu pliidid, ahjud, kaminad vms. Täpsem info leiab TJA kodulehelt SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474