Algab elukohaandmete korrastamise kampaania

Tallinna linn kutsub teavituskampaaniaga inimesi kontrollima oma elukohaandmete õigsust ja neid vajadusel täpsustama.

2019. aastal jõustuva rahvastikuregistri seaduse muudatuse tõttu kustutatakse elukohaandmed inimestel, kelle elukoht on rahvastikuregistrisse kantud linnaosa täpsusega.

Muudatus puudutab inimesi, kes pärast kolimist pole oma elukoha andmeid uuendanud ja kelle eelmise korteri või maja omanik on palunud nad enda juurest välja registreerida. Selle tõttu on inimese elukoht Tallinnas märgitud linnaosa täpsusega, näiteks Kristiine linnaosa, Tallinn. Raepressi teatel on 2019. aasta jaanuarist ligi 18 000 tallinlasel oht jääda puuduvate elukohaandmete tõttu ilma linnaelanikele mõeldud avalikest teenustest, nagu tasuta ühistransport, parkimissoodustus, lasteaiakoht, koolikoht või sotsiaaltoetused.

Et säästa linnaelanikke ebameeldivatest üllatustest uuel aastal, võtab Tallinna linn tänasest alates ühendust inimestega, keda rahvastikuregistri seaduse muudatus võib mõjutada. „Meie eesmärk on selgitada nendele inimestele, millised on 2019. aastal jõustuva seadusemuudatuse tagajärjed ning kuidas oma elukohaandmed korrastada,“ sõnas linnasekretär Toomas Sepp.

Elukohta on lihtne registreerida: seda saab teha paari minutiga eesti.ee veebilehel või linnaosavalitsuses rahvastikuregistri töötaja abil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised