Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. november 2019

East Capital Fund ostis Riia lennujaama lähistele logistikapargi

East Capitali kolmas kinnisvarafond omandas pea 19 miljoni euro eest logistikapargi Riia lennujaama lähistel. Kuna antud piirkonnas on terav nõudlus kaasaegsete laopindade järele, siis on ka tehinguga omandatud park on täielikult välja renditud.
Lidostas Parks, mis tõlkes tähendab "lennujaama park"
Foto: East Capital Fund

East Capital Baltic Property Fund III omandas 23 240 ruutmeetril laiuva “Lidostas Parksi” vastvalminud moodsate ja paindlike ning A-klassi energiatõhususega laohoonete kompleksi. Park on tänaseks täitunud rahvusvahelistele ja kohalikele ettevõtetega, kelle keskmine rendilepingu kestvus on üle 5 aasta. Kompleks on hästi ühendatud maanteega, mis viib kõigest 7 kilomeetri kaugusel asuvasse Riia kesklinna.

East Capital Real Estate'i tegevjuhi Madis Raidma sõnul on Riia logistikaturul suurepärased eeldused kasvuks, sest kõrge nõudlus on vabade pindade osakaalu surunud juba pea 3 protsendi piirimaile. „Suuremas plaanis usume, et logistikakinnisvara on vägagi atraktiivne, sest tarneahelates toimuvate muutuste ja e-kaubanduse kiire kasvu tõttu pole nõudluse kahanemist oodata,“ lisas Raidma.

Lidostas Parksi omandamisega kasvab fondi portfell kuuele kinnistule Riias ja Tallinnas. Tallinnas kuuluvad East Capital Baltic Property Fund III-le Vesse jaekaubanduspark, Hilton Tallinn Park hotell ning Nehatu logistikapark. Riias kontrollib fond lisaks Lidostas Parksile ka P5 logistikakeskust ning Galleria Riga kaubanduskeskust.

Kokku kuulub East Capital Real Estate fondile 195 000 ruutmeetrit kaasaegset logistikapinda.

Piche on Läti juhtiv, peamisel tööstuskinnisvarale spetsialiseerunud arendaja. Tänaseks on Piche üle andnud 80 projekti kogupinnaga 120 tuhat ruutmeetrit.

Tehingut finantseeris SEB pank ning nõustasid Vilgerts ja KPMG.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474