Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. veebruar 2020

Ain Kivisaar: Eestisse tekib püsiüürnike segment

Kallinev kinnisvara lükkab oma kodu soetamise võimaluse paljude jaoks kaugesse tulevikku või välistab sootuks, mistõttu on meilgi tekkimas pikaaegsete püsiüürnike segment, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar näeb Eesti püsiüürnike kasvu
Foto: Andras Kralla

"Kui mujal piirkondades võib näha mõningast aktiivsuse langust, siis pealinna nii linnastumise kui ka võõrtööjõu arvel kasvav elanikkond ning kallinevad sisendhinnad ei jäta kahtlust Tallinna korterituru 2020. aasta hinnatrendis.," kirjutab Kivisaar Äripäeva arvamusloos. "Tõenäoliselt näeme uusi hinnarekordeid, mis suurt üllatust ei paku. Kuna aga inimeste kindlustunne ja finantsolukord on head, siis eluasemete nõudlust see ei vähenda."

Aina kallinev kinnisvara suurendab tema sõnul ka pealinna üürikorterite nõudlust. "Uue trendina on 1-2 korteri üürileandjate või Airbnb-s tegutsevate üksiküritajate kõrvale tekkimas professionaalsed, pikaajalised, usaldusväärsed ja finantsiliselt tugevad üürileandjad, kelle portfellid ulatuvad sadadesse korteritesse. Soovi korral võib üürnik end siduda kas või kümneteks aastateks, kartmata väljakolimise vajadust," kinnitab Kivisaar.

Kui mujal maailmas on pikaajalise üürimise trend levinud ja populaarne juba ammu, siis Eestis peetakse üürikorteris elamist pigem ajutiseks nähtuseks. Ain Kivisaar on seda meelt, et kallinev kinnisvara lükkab oma kodu soetamise võimaluse paljude jaoks kaugesse tulevikku või välistab sootuks, mistõttu on Eestiski tekkimas pikaaegsete püsiüürnike segment.

"Alanevad üüritootlused, kasvavad laenuintressid ning kinnisvara kiire hinnakasvu raugemine vähendavad ka ostu ja üürimise finantsmajanduslikku erinevust, tõstes üürimise atraktiivsust. Seetõttu võib prognoosida Eesti ülikõrge koduomanike osakaalu aeglast langust, lähendades meid nii Euroopa tunduvalt üürilembesemale keskmisele," kirjutab Kivisaar.

Täispika arvamusloo leiab siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474