Autor: Helen Roots • 3. veebruar 2022

Lillepidu arenduspõllul ei kesta igavesti

Ehitajate ja arendajate ebakindlus, materjalide hinnatõus ja kättesaadavus, tööjõupuudus ning aina enam maksejõudu kaotav klient – see kõik võib lähiajal viia olukorrani, kus näeme nii mõnegi arendusprojekti uppiminekut, selgus Äripäeva raadio hommikuprogrammist. Stuudios olid arendusettevõtte Invego juht Kristjan-Thor Vähi ja EfTENi elukondliku kinnisvara ärisuuna juht Kristjan Tamla.
Invego juht Kristjan-Thor Vähi kinnisvarahindade peatset langust ei usu.
Foto: Liis Treimann

Kui rääkida kinnisvaraturu temperatuurist, leiab Invego juht Kristjan-Thor Vähi, et turg toimib samamoodi nagu on seda teinud viimased paar aastat – inimesed ostavad endiselt kodusid, hoolimata sellest, et eelmisel aastal hinnad suhteliselt kõvasti tõusid. „Oma arenduste põhjal võin öelda, et kui enne osteti 4-5-toalisi kortereid, siis täna 2-3-toalisi. Lihtsalt kinnisvara lõpphind on muutnud kättesaadavust, tuleb osta ehk üks tuba vähem või kodu linnast kaugemasse arendusse. Me oleme Eestis sealmaal, et pangalaenud peavad aastates pikenema nagu Rootsis, Šveitsis ja mujal Kesk-Euroopas, siis jõuaksid inimesed osta seda kinnisvara, mida nad tegelikult vajavad.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474