Autor: Anu Jõgi • 26. mai 2023

Rootsi ehitus kukub pooleks: rängim kriis alates 1990ndatest

Rootsi elamuehitus jätkab järsku langust, riigi statistikaameti andmed joonistavad pildi olukorrast, mida selle ala esindajad ei ole näinud alates 1990ndate kriisiaastatest.
Foto: Liis Treimann

Rootsi statistikaameti teatel alustati selle aasta esimeses kvartalis poole vähemas mahus elamuehitust kui aasta varem. Esialgsete andmete kohaselt alustati 2023. aasta esimeses kvartalis ligikaudu 8300 uue eluruumi ehitamist. Seda on 50 protsenti vähem kui aasta varem, mil alustati 16 675 eluruumi ehitamist, edastab värske statistika.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474