Autor: Siim Sultson • 17. mai 2024

YITi hinnasula pani eksperdid õlgu kehitama

Nädala algul meedias kõlanud uudis YIT Eesti hinnalangetusest mõjub kui odav müügitrikk, mis laialt levima lasti. Midagi sellist - küll teises soustis - on juba kord olnud, liiati on praegune kampaania juba suhteliselt vana. Arendajad muigavad jätkuvalt, vahendajad niisamuti.
Aga hästi tehtud - kogu meedia on pandud mõnedest müügis olevatest korteritest rääkima, muigab LVM Kinnisvara juht Ingmar Saksing.

Uudis teisipäevast ja kolmapäevast teiste kõrval muuhulgas ka Äripäevas ja otsapidi siis Kinnisvarauudistes. Väidetavalt algas tõenäoliselt siis 6. mail YIT kolmenädalane kampaania, kus kõikide Tallinna ja Tartu korterite hinnad lasti kuni 16 protsenti alla. Kinnisvaraarendajad on teinud kuni 10-protsendilisi allahindlusi juba vähemalt aasta aega, kuid seda ilma suurema kärata, ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman; YIT laiaulatuslik ja sõnaselge kampaania on tema sõnul märgiline, selgus sellest artiklist. Samas Sooman ja kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark rõhutasid, et ajaloo kordumist ja laiemalt turuhindade allasikutamist ei maksa siit veel oodata. “Ma sellest kaugeleulatuvaid järeldusi ei tee, kuna YIT maht on seekord üsna pisikene,” märkis Sooman.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474