21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaarel masu läbi

Keskerakondlikul Tallinnal läheb nii hästi, et võib linnavalitsuses palku tõsta. Ja miks siis ka mitte, kui ometi kõik tallinlased on tasuta ühistranspordi näol samuti nagu linnaisadki 13. kuupalga kätte võitnud.

Kusjuures Savisaare rehkendus klapib, sest sõnastatud oli see väga osavalt: „Me jätsime igale perele kätte 13. kuupalga.“ Kui eeldada, et mõeldud on näiteks tallinlastest perekonda, kus on kaks täiskasvanut (kummagi kuupilet maksis enne 18.50) ja näiteks kaks kooliealist last (kuupilet maksis enne 8.50), tulebki keskmine kuupalk pere peaaegu kokku: terve aasta peale 648 eurot. Statistikaameti andmetel oli eelmise aasta neljanda kvartali keskmine kuupalk 855 eurot, millest jääb pärast maksude mahaarvamist kätte 678 eurot.

See on muidugi heatahtlik tõlgendus, sest peres võib olla ainult üks vanem või siis näiteks kaks last, kes veel koolis ei käi, aga eelkooliealised lapsed said tasuta sõita ennegi. Ja rohkem kui kolme lapsega peredes said koolilapsed samuti ennegi tasuta sõita. Aga ei saa öelda, et Savisaar oleks oma tallinlaste 13. kuupalga päris laest võtnud.

Äsjane teade, et linnapea ja linnavalitsuse liikmed koos volikogu esimehega 13. kuupalgast loobuvad, peaks ilmselt kõige kalgimadki südamed sulatama. Ainult küünikud kahtlustavad, et selline žest oli plaanitud algusest peale. Valimiskampaania keeb täistuuridel.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474