6. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skoone bastioni ebaseaduslik rentnik lahkus

Skoone bastioni ebaseaduslik valdaja andis täna kinnistu ja sellel asuvad rajatised linnale üle, teatas Tallinna linnavalitsus.

Vara omanikule tagastamisele eelnes aastatepikkune kohtuvaidlus kinnistu hõivamise seaduslikkuse üle. Tulundusühistu Mahyd Skonega sõlmitud rendilepingu tunnistas õigustühiseks juba 2004. aastal jõustunud riigikohtu otsus, kahe aasta jooksul keeldus aga rentnik ala vabastamast, väites, et tal on kohustusi allrentnike ees.

TÜ Mahyd Skone lubas pärast riigikohtu otsust, mis tunnistas firmaga 50 aastaks sõlmitud rendilepingu õigustühiseks, bastioni küll linnale üle anda, kuid seda siiski teinud. Linnal tuli vara kättesaamiseks taas kohtusse pöörduda. Ka selle nõude kohus rahuldas.

Linnakantselei õigusnõuniku Priit Lello sõnul ei läinud linn vara jõuga üle võtma, sest elu on näidanud, et valduse jõuga vabastamine võib kaasa tuua kriminaalasja. "Püüdsime olukorra lahendada tsiviliseeritult ning lõpuks seda ka saavutasime," ütles Lello.

TÜ Mahyd Skone ebaseaduslikus valduses olnud vara koosneb pargi ja trepistikuga künkast, mis on endine muldkindlustus, kus asub mitmeid hooneid ning staadionist ja selle juures olevast majakesest. Kinnistute valduse ülevõtmise juures viibinud linna esindajad tõdesid, et TÜ Mahyd Skone valduse kestel on hooned sisuliselt hävinenud.Aastaid heakorrastamata ja suletud olnud Skoone bastionile on plaanis rajada linnakämping. Mullu korraldas linnavalitsus Skoone bastioni bastioni ja sellega külgneva staadioni arendamise ideekonkursi. Laekus kaheksa tööd. Peapreemia pälvis võistlustöö märgusõnaga Glassii, mille esitasid võistlusele noored arhitektid Maarja Kask, Ralf Lõoke ja Karli Luik arhitektuuribüroost Salto.

Tallinna suurim muldkindlustus Skoone bastion rajati 17. sajandi lõpus. Sõjalise tähtsuse kaotas see 19. sajandi teisel poolel ja muudeti pargiks, mis kujunes linlaste meelispaigaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474