28. november 2006

Skanska ehitab 860 miljoni eest Maarjamõisa meditsiinilinnaku

Täna allkirjastati Tartu Ülikooli Kliinikumis Maarjamõisa meditsiinilinnaku I ehitusjärgu rajamise ehitusleping, teatas kliinikum.

Leping sõlmiti rahvusvahelise riigihanke võitjaga, kelleks osutus AS Skanska EMV 863,2 miljoni krooniga. Ehitustegevusega alustatakse järgmise aasta alguses, pärast ettevalmistavate tegevuste lõpetamist.

Kava kohaselt valmib 2008. aasta lõpuks kliinikumi praegusele peahoonele Puusepa tänaval kahest korpusest koosnev juurdeehitus - 3korruseline G-korpus ning 6-korruseline palatikorpus. G-korpuses hakkab tööle naistekliinik, samuti tulevad sinna erakorralise meditsiini osakond ja radioloogiateenistus, intensiivravi osakonnad ning uus operatsiooniplokk. Palatikorpusesse tulevad närvikliiniku, onkokirurgia, hematoloogia- ja luuüdisiirdamise ning ortopeedia osakonna palatid.

Kliinikumi uue Maarjamõisa meditsiinilinnaku ehitamise eesmärgiks on aktiivravi koondamine kompaktsesse keskusesse, kliinikumi hoonete killustatuse vähendamine ja ravitegevuse lõpetamine amortiseerunud hoonetes. Uue hoonestu ehitamise projekti kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474