11 detsember 2006
Jaga lugu:

Tallinna sotsiaalametil kulub rendiks miljon aastas

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet maksab iga kuu WTC Tallinna Ärikeskusele üüri ligi 80 000 krooni. Abilinnapea sõnul on see küll kulukas, kuid uut asupaika otsima ei hakata.

Tallinna linnavalitsus pikendas hiljuti rendilepingut Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti ja WTC Tallinna Ärikeskuse vahel 2009. aastani. Et amet üürib ärikeskuses 538ruutmeetrist büroopinda ja ühe ruutmeetri üürihind kuus on 150 krooni, maksab amet iga kuu ligi 80 000 krooni. Aastas maksab amet üüri ligi miljon krooni, kirjutas Äripäev.

"Soodne asukoht, ligipääsetav ratastoolis liikujale -kesklinnas asuvate äriruumide üürimääraga võrreldes on üürimäär alla keskmise," loetles sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima üüripinna eeliseid.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et kesklinna rendihindu arvestades pole praegused tingimused halvad. "Ehkki kokkuvõttes muidugi kulukad. Siiski pole praegu otstarbekas hakata ametile uut asupaika otsima, lõppkokkuvõttes kannataksid ka asutuse kliendid. Loodame, et linna uue haldushoone rajamine ei veni liiga kaugesse tulevikku, uues hoones kavandatakse ruumid ka sotsiaal- ja tervishoiuametile," ütles ta.

WTC Tallinna Ärikeskuse tegevjuht Kersti Rei ütles, et arvestades kesklinna piirkonda, on 150 krooni ruutmeetrilt väga soodne. Ta lisas, et Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet kuulub suuremate üürnike hulka, kokku on WTC Ärikeskuses ligi 200 äriühingut.

"Meie üürihinnad on 150st kuni 240 kroonini. 150 krooni on väga hästi saadud, eriti kui arvestada, et sinna sisse lähevad kommunaalkulud ja maja on A+ kategoorias," ütles Rei.

Loa sõlmida üürileping Tallinna linna ja WTC Tallinna Ärikeskusega andis 27. juulil 2001. aastal tollane Tallinna abilinnapea Liisa-Ly Pakosta. Üüripinna suurus oli siis 464 ruutmeetrit, üüritasu 145 krooni ruutmeetri eest kuus. 2003. aasta veebruaris sai amet WTC Tallinna Ärikeskuselt üüripinda juurde - kokku oli seda veidi üle 500 ruutmeetri ja üürihind oli sama. Sama aasta novembris suurendas amet oma pinda veel ning kokku oli juba 537,6 ruutmeetrit.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee