1. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara võlakirjade käendajad pugesid peitu

Möödunud nädalal kandis Q Vara enamusaktsionär ja võlakirjade käendaja SLProductions oma aktsiad GILD Fund Managemendi väärtpaberikontole. Samal päeval toimus tehing ka Urbanforsi osadega.

Eesti väärtpaberite keskregister näitab 84% Q Vara aktsiate omanikuna ASi GILD Fund Management. Ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Marine Systems.

"Seoses väärtpaberikonto haldaja vahetamisega kandis Q Vara emaettevõte OÜ SLProductions 26. septembril 2008 omale kuuluvad Q Vara aktsiad (15 984 400 aktsiat) üle GILD Fund Management väärtpaberikontole. Tehingu tulemusena aktsionäride struktuur ei muutunud," selgitas Q Vara börsile.

Q Vara ja Urbanforsi tehingud on tähelepanuväärsed seetõttu, et Q vara võlakirjad on tagatud üksnes SLProductionsi käendusega. Äriregistri andmetel kuulus Väätsa Agro suuromanik OÜ Urbanfors poolest saadik SLProductionsi tütarettevõttele Q Capitalile. Teise poole omanikud peitsid end juba varem GILD Fund Managemendi kliendikonto taha.

Osalus Väätsa Agros oli ainus reaalne vara, mida Q Vara võlakirjainvestorid tagatise kallale minnes müüa oleks saanud. Varem kuulusid Q Capitalile ka osalused Fotoluksis ning Eesti Metsamaakleris, kuid need on juba ammu võõrandatud.

Täna teatas Q Vara börsile, et Hollandi päritolu investor HIH loobus laopargi projekti investeerimast ning ettevõtte juhatuse esimees Meelis Šokman pani lauale lahkumisavalduse.

Septembris tühistas Q Vara laopargi projektijuhi volikirja.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474