7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasmäe: uuringu metoodika teeb eestlased õnnetuks

Eile avaldatud uuringu metoodika on selline, mille alusel eestlased kuulutatakse õnnetuks. Minu arvates me pole õnnetud, ütles Eesti Entsüklopeedia kirjastuse üks osanik ja juht Hardo Aasmäe.

"Minu arvates pole eestlased õnnetud. See metoodika on selline, mille alusel eestlased kuulutatakse õnnetuks," kommenteeris Aasmäe eile avaldatud briti teadlaste uurimusest, millest selgus, et Eesti kuulub õnnetuimate riikide hulka.

"See on natuke sedamoodi, et määrata, kes on kristlased ja kes on paganad. Nii nagu on ilu vaataja silmades, nii lähtub õnn metoodika koostaja arusaamast," sõnas ta.

Aasmäe sõnul on õnne sisu väga erinev. "Ma vaatasin selle uuringu metoodikat, sealt tuleb pigem välja see, et kõik arenenud tööstusriigid on õnnetud. Ja meie Eesti õnnele või õnnetusele on andnud suhteliselt suure osa ökoloogiline jalajälg, mis on seotud hoopis põlevkivi energeetikaga. Aga ökoloogiline jalajälg on ka selline metoodiline põhimõte, see on arvestuse alus."

"Võib öelda, et Eesti inimesed on õnnetud selle pärast, et meil on põlevkivi energeetika. Aga ma kahtlustan, et on vastupidi – Eesti inimesed on õnnelikud, et meil on oma elekter olemas, et me ei sõltu Venemaast või pagan teab kellest," ütles Aasmäe.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474