2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering kujundati ümber aktsiaseltsiks

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kirjutas reedel alla otsusele, millega kujundatakse Elering ümber osaühingust aktsiaseltsiks ning äriühingu uueks ärinimeks saab Elering AS.

Koos otsusega kinnitati ka Elering AS-i põhikiri ning otsustati aktsiakapitali ümberkonverteerimine eurodeks. Aktsiakapitali suuruseks kujuneb 140 000 aktsiat nimiväärtusega 1000 EUR, kokku 140 miljonit eurot. Eleringi omakapital on 160 miljonit eurot ning bilansimaht 419 miljonit eurot.

Eleringi vastutada on Eesti elektrisüsteemi arendamine ja reaalajas juhtimine ning tingimuste loomine elektrituru toimimiseks.  Nende ülesannete täitmiseks investeerib ettevõte järgmise viie aastaga kokku ligi 500 miljonit eurot elektrisüsteemi arendusse.

Sellest olulise osa moodustavad investeeringud ülepiirilistesse ühendustesse, EstLink1 ostmine ja EstLink 2 rajamine, mis tagavad alates 2014. aastast võimaluse kujundada välja ühtne Põhja-Balti elektriturg. Samuti  on olulise tähtsusega Eesti enda avariielektrijaama ehitamine, aga ka jooksvad projektid elektrivõrgu läbilaskevõime suurendamiseks ja töökindluse parandamiseks.

Eleringi varasem õiguslik vorm oli tingitud ajaloolistest põhjustest, kui ettevõte, varasema nimega OÜ Põhivõrk, kuulus Eesti Energia kontserni. Eleringi tänaste ülesannete täitmiseks süsteemihaldurist põhivõrguettevõttena on vajalik kasutada õiguslikku vormi, mis tagab nii siinsete turuosaliste, kui välispartnerite silmis suurima võimaliku usaldusväärsuse.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474