21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital: Kristiine Keskuse müük oli edukas

Pro Kapital Eesti juhatuse liikme Ervin Nurmela sõnul otsustati Kristiine Keskus Cityconile müüa, kuna nad said müügiks sobiva pakkumise.

"Pro Kapital on kinnisvaraarendaja ja meie strateegia ei ole kinnisvara omamine lõpmatuseni," kommenteeris AS Pro Kapital Eesti juhatuse liige Ervin Nurmela. "Arendustegevuse käigus toimub meile kuuluvate maatükkide väärtuse kasvatamine hilisema müügi eesmärgil. Müük toimub kui kõik eeldused selleks on sobilikud."

Kristiine keskus on Pro Kapitalile olnud väga tulus investeering ja saadud pakkumine sobiv, et antud investeeringust väljuda, selgitas Nurmela. 

Kristiine keskuse varade maht bilansis oli 2009. aasta lõpus 98,6 miljonit eurot, millele lisandub laienemiseks tehtud investeering kogumahus 16 miljonit eurot.

Nurmela sõnul on kaubanduskeskuse väärtus ettevõtte bilansis 31.12.2010 seisuga 47,6 miljonit eurot. Kristiine keskusel on lisaks kaubanduskeskuse omamisele ka teine tegevusala, milleks on finantseerimistegevus. Finantsinvesteeringute väärtus 31.12.2010 seisuga oli 65,6 miljonit eurot. "Sellest ka suurem varade kogumaht, sealhulgas ka 2009 lõpu seisuga nagu oli artiklis viidatud," täpsustas Nurmela. Ta lisas varade kogumaht bilansis ei peegelda Kristiine keskuse kinnisvara väärtust.

Kristiine keskuse aktsionärid saavad keskuse müügilepingu jõustumisel erakorralist kasumit üle 55 miljoni euro ehk müügihind 105 miljonit miinus keskuse väärtus bilansis 2010 lõpu seisuga. Arvestades, et keskuse avamisest on igal aastal teenitud kasumit, on Kristiine keskuse aktsionäride investeering ettevõttesse 12 aastaga kasvanud umbes 6,8 korda (keskmine kasv ca 55% aastas).  Algselt investeeriti keskusesse aktsionäride poolt 16,3 miljonit eurot. "Seega on tegemist igati eduka projekti ja soodsa müügiga," nentis Nurmela.

Nurmela lisas, et pärast müügitehingu jõustumist keskendub Pro Kapital  projektide arendusele Baltikumis. "Eestis on planeeritud jätkata Tondi kvartali uute etappidega, Kalaranna kinnistu detailplaneeringuga ja alustada täiesti uue kaubanduskeskuse rajamist," rääkis ta.

Põhjamaade kaubanduskinnisvara arendaja, Tallinnas asuva Rocca al Mare Kaubanduskeskuse omanik Citycon OYJ sõlmis AS-iga Pro Kapital kokkuleppe, mille kohaselt ostab ta umbes 105 miljoni euro (1,6 miljardi krooni) eest Pro Kapitalile kuuluva Kristiine Kaubanduskeskuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474