30. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kärsna: elektri hinnatõusuga investeeringuraha koguda on vale

Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta ega kompenseerida sellega riigi madalat maksukoormust, rääkis ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

"Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta. Ma arvan, et see on vale viis maksutõusuks," sõnas Kärsna. Ta selgitas, et Eestis on aastaid räägitud maksukoormuse langetamisest. Eesti on väike riik ja siin on tegelikult kõik kallim, kui mujal. Et riigina toime tulla, ei tohiks maksukoormus kukkuda alla 36%, aga vale viis on raha koguda elektri hinna tõstmisega, lisas ta.

Riik on omanikuna võtnud Eesti Energiast korduvalt dividende. Nüüd on Eesti Energial vaja investeerida, kuid selle peab omaniku asemel kinni maksma elektrienergia tarbija. Äripäev küsis, mida arvatakse Eestis toimuvast varjatud maksukoormuse kasvust elektrihinna tõusu kaudu.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474