30. juuli 2011

Kärsna: elektri hinnatõusuga investeeringuraha koguda on vale

Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta ega kompenseerida sellega riigi madalat maksukoormust, rääkis ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

"Praeguses Eestis ei tohiks elektri hinda tõsta. Ma arvan, et see on vale viis maksutõusuks," sõnas Kärsna. Ta selgitas, et Eestis on aastaid räägitud maksukoormuse langetamisest. Eesti on väike riik ja siin on tegelikult kõik kallim, kui mujal. Et riigina toime tulla, ei tohiks maksukoormus kukkuda alla 36%, aga vale viis on raha koguda elektri hinna tõstmisega, lisas ta.

Riik on omanikuna võtnud Eesti Energiast korduvalt dividende. Nüüd on Eesti Energial vaja investeerida, kuid selle peab omaniku asemel kinni maksma elektrienergia tarbija. Äripäev küsis, mida arvatakse Eestis toimuvast varjatud maksukoormuse kasvust elektrihinna tõusu kaudu.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474