26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Emil Urbel: omavalitsus peaks appi tõttama

Täna Äripäevas kirjutatud kultuuriväärtuse hävimise artiklist lähtuvalt hindas arhitekt Emil Urbel, et olukordades, kus paljud omanikud kokkuleppele ei jõua, peaks omavalitsus omanikele appi tõttama ja mingi perspektiivi andma.

"Konkreetsel juhul on probleem linnaplaneerimisameti võimetuses anda vastuseid Maakri kvartali arengule. Kuna ükski asi ei liigu, ühtegi ettepanekut ei võeta kuulda, ei saada kaubale naabritega kaubale ja siis juhtuvadki sellised asjad," märkis ta.

"Omavalitsus võiks anda mingisuguse perspektiivi, mis juhtuma võiks hakata. Kuna omavalitsus ise ei planeeri, siis ta ootab, et need omanikud annavad lahenduse. Omanikke võib olla 72, nad ei saa kokkuleppele ja siis on selline perspektiivituse tunne ja keegi ei viitsi valvata neid varasid. Selline käegalöömise tunne tuleb. Siin peaks omavalitsus appi tõttama," rääkis Urbel.

Äripäev kirjutas täna Tallinnas Maakri tänaval põlenud kultuuriväärtusest, mis arendajate ja kvartali planeerimisele justkui jalgu on jäänud. Sellest lähtuvalt küsib Äripäev arvamusi, kuidas saaks sellist probleemi lahendada, et kultuuriväärtused säiliks ja arendajad samuti töid jätkata saaksid.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474