Autor: Juuli Laanemets • 23. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inkassofirma: saime isegi Soomes elavatelt eestlastelt võlad kätte

Julianus Inkasso tõi Eestis klientidele mullu tagasi 7,7 miljonit eurot, mis on 10% võrra rohkem kui 2012. aastal. Eriti head on olnud tulemused Soome kolinud eestlastelt võlgade kättesaamine Eesti ettevõtete kasuks.

Julianus Grupi juhatuse esimees Ülar Maapalu hinnangul kasvatas Julianus viie suurema inkassoettevõtte seas oma turuosa seniselt 29%-lt eelmise aasta lõpuks märgatavalt, ületades eelduslikul 40% piiri.

Maapalu märkis, et edukalt on toodud turule Krediidiregister, milles on avaldatud info ligemale 100 000 maksehäire kohta ning teave enam kui 50 000 unikaalse, seni avaldamata maksehäire kohta nendelt, kes oma infot ei avalda Krediidiinfos. „Tänu uuele Krediidiregistrile on võimalik suure tõenäosusega saada ülevaade enamusest Eesti maksehäiretest. Lisaks on teada kõikide äriühingute maksude maksmise ajaloos toimunud hälbed ja kõik kahtlased äriseosed,“ ütles Maapalu.

Lisades, et äärmiselt edukaks on osutunud raha tagasi toomine Eesti ettevõtetele Soome kolinud eestlastelt: „See võlgade hulk, mis on jäänud siiapoole lahte, ehmatas ka meid endid. Samas on siin jää liikuma hakanud ja mitu aastat kestnud ettevalmistused annavad nüüdseks reaalseid tulemusi – see teave peaks omakorda omama distsiplineerivat mõju võlgnikele,“ selgitas Maapalu.

 „Julianuse areng on olnud pidev, mis lubab igal aastal raporteerida laekumiste mahtude kasvust kui ka kokkukogutud võlanõuete arvu suurenemisest. Head tulemused ilmestasid kokkuvõtteid tehes ka 2013. aastat tervikuna,“ lausus Maapalu. „Oleme nüüdseks saavutanud oma kolm aastat tagasi välja öeldud eesmärgi olla Eestis teenuse käibe võrdluses kaks korda suurem kui järgmine inkassoettevõte.“

Rääkides ettevõtte tegemistest väljaspool Eestit ütles Maapalu, et ettevõte on saavutanud samuti  väga häid tulemusi Lätis ja Leedus ning 2014. aastal peaks juba enamus Julianuse rahavoost tulema välisturgudelt.

Julianus Inkasso on 1994. aastast tegutsev on Eesti krediidihaldusteenuseid pakkuv ettevõte, millel on tütarfirmad Lätis ja Leedus ning osalus Moldova inkassofirmas. Ettevõtte 2013. aasta teenuste käive oli auditeerimata andmeil Eestis 1,4 miljonit eurot, ettevõttes on 36 töötajat.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474