Autor: Aira Tammemäe • 18. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalamajja tulevad New Yorgi loftidest inspireeritud korterid

Kalamaja Volta kvartali uued korterterid saavad New Yorgi tööstusarhitektuuri hõngu.

Äripäeva teemaveeb kinnisvarauudised.ee uuris Endover Kinnisvaralt, kes on selliste korterite sihtrüm ning palju need maksavad. Hetkel veel müügiinfo avalik ei ole, kuigi eelmüük on juba alanud. 

Kas uurisite eelnevalt turu nõudlust just sellist tüüpi korterite järele?

Endover Kinnisvara turundusosakonna juht Kristel Laud: Endover Kinnisvara analüüsib ja planeerib oma projekte väga põhjalikult. Usume, et see on üks meie tugevusi. 47B Loftid projektil on palju omadusi, mis vastavad ostjate olulisimatele ootustele. Näiteks hea asukohaga, suurepäste vaadetega ning avarate rõdude või terrassidega korterite järele on alati nõudlus kõige suurem. 47B Loftid asub Tallinna perspektiivikaimas uues elamupiirkonnas Volta kvartalis, otse Kalamaja külje all. See asukoht kombineerib Kalamaja hubasust, mere lähedust ning isikupärast ja trendikat industialistlikku hõngu ning on samas südalinnast vaid 10 minuti kaugusel. Tegemist on ühe kiireimini areneva ja perspektiivikama elamupiirkonnaga Tallinnas ning prognoosime, et just see on nö „uus Kalamaja“, mille vastu on lähiaastatel kinnisvaraturul üks suurimaid nõudlusi. Seda toetab ka piirkonna infrastruktuuri areng – Kalaranna tänava väljaehitamine, Selveri tulek loodavasse Arsenali keskusesse jne ning seda näitab ka 47B Loftide eelmüügi tempo – esimese müüginädalaga broneeriti korrusejagu kortereid. Lisaks, tegemist ei ole uusarendusega, vaid endise Volta masinatehase klubihoone rekonstrueerimisega, mis annab majale olulise lisaväärtuse.

Milline on sihtrühma koondportree?

47B Loftide sihtrühma võib iseloomustada märksõnadega haritud, edukas, kultuurilembeline ja iseteadlik. 47B Loftid on inimesele, kes väärtustab eripära. Sellele vastab nii hoone arhitektuur, mitmekesise interjööripakettide valikuga, kui ka hoone asukoht. Sihtgrupp hindab piiranguteta mugavat elu, mille tagab kiire ühendus südalinnaga, seda nii jalgrattaga, jala kui ka autoga. Samavõrd on tema jaoks olulised mitmekesised võimalused vaba aja veetmiseks nii privaatselt kui ka melu keskel: kohe üle tee asub Noblessneri jahisadam ja Kalamaja kauneim park, lähedal Meremuuseum ning hulgaliselt hubaseid kohvikuid. Maitsekad eined kohvikutes ja restoranides ning põnevad meelelahutus- ja kultuurisündmused on osa 47B Loftides elava inimese elustiilist.

Mille poolest arendus eristub turul?

Nii maja sise- kui ka välisilme on inspireeritud New Yorgi vingetest loftidest ehk endisesse tööstushoonesse rajatud korteritest. Koduostjat ootavad katuseterrassid, avarad rõdud ja terrassid, maast laeni aknad, möbleeritud fuajee, saunad ning mitmekesine valik põnevaid ja trendikaid siseviimistlusmaterjale. Kõrgematelt korrustelt avanevad tõeliselt erilised vaated merele, city’le ja vanalinnale, mis on vürtsitatud industriaalse hõnguga. Eristujaks on kindlasti ka suurepärane asukoht.

Mis tuleb müüki ja millise hinnatasemega?

47B Loftid on 6-korruseline elu- ja ärihoone, mille 1. korrusele rajatakse äripinnad ning 2. kuni 6. korrusele korterid. Hoone katusele on planeeritud katuseterrassid. Saadaval on 2-4 toalised korterid suurusega 40-120 m2. Ruutmeetri hinnad algavad 1880 eurost ning keskmine jääb 2200 euro juurde.

Millal algab müük, millal ehitus, millal on korterid sissekolimiseks valmis?

47B Loftide eelmüük on juba alanud ning avalikult tulevad korterid müügile juuni lõpus. Eelmüügi tempo on olnud üle ootuste hea. Ehitusega planeerime alustada sügisel ning korterid valmivad 2016. aasta suvel.

Milline on Volta kvartali perspektiiv? Mis sinna veel tuleb?

Ajaloolisest Volta tööstuskvartalist on saamas mõnus elupiirkond. Tehas on tänaseks ennast koomale tõmbamas, et teha ruumi linnasüdamesse paremini sobivale elukvartalile. Osad eri ajastutest pärit hooned rekonstrueeritakse elamuteks, teiste asemele ehitatakse uued kortermajad. Tulevane kvartal on arhitektuurselt omanäoline, kõrghaljastatud ja avara planeeringuga. Siit ei puudu ei lasteaed ega spordiväljak, kauplused ja kohvikud ning piisavalt parkimisruumi, mis on üks Kalamaja kitsaskohtadest täna. Areneb ka lähipiirkonna infrastruktuur eesotsas Kalaranna täna väljaehitamisega. 47B Loftide lähedale rajatakse Aresenali keskus, kuhu tuleb ka Selver, mis kodulähedase kvaliteetkauplusena on oluline lisaväärtus piirkonna elanikele.Väärtust loob ka Noblessneri piirkonna areng.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474