Nõuanded koduostjale: kui pika aja jooksul võiks uue kodu leida?

Kodu otsimisele kuluv aeg sõltub koduotsija soovidest. Kui koduotsija soovid on väga spetsiifilised, kulub sobiva pakkumise leidmisele rohkem aega.

Nõuanded koduostjale. Praktilised nõuanded, kuidas leida unistuste koduKui koduotsija tunneb, et otsingutele kulub liiga palju aega, on tarvis üle vaadata otsingu kriteeriumid. Äkki on ostja liiga nõudlik? Äkki tuleb leppida esialgu soovitust madalama kvaliteedi, väiksema pinna või kehvema asukohaga? Või tuleb aktsepteerida, et soovidele vastava vara eest tuleb maksta kõrgemat hinda kui algul plaanitud?

Kui otsingukriteeriumitele vastavat pakkumist kuidagi ei leia, on lihtne soovitada koduostu eelarve suurendamist. Praktikas on eelarve suurendamine pisut keerulisem. Kui soovitud hinnatasemel midagi leida ei ole, tuleb koduotsijal liikuda pigem alguses plaanitust odavama kinnisvara suunas.

Keskmine otsija võiks iga kuu leida vähemalt paar-kolm uue kodu kandidaati, mis väärivad ülevaatamist. Vähemalt kahe-kolme-nelja kuuga võiks nendest pakkumistest välja sõeluda sellise, mis väärib ostmist.

Kui koduostja ei ole valmis oma kriteeriume lõdvemaks laskma, kuid ajanappust ka otseselt ei ole, võib jätkata otsinguid senistel tingimustel.


Kinnisvaraanalüütik Tõnu ToomparkLoe pikemalt nii eeltoodud kui muudest nõuannetest käsiraamatust „NÕUANDED KODUOSTJALE"mille autor on kinnisvarakonsultant Tõnu Toompark.Käsiraamatu saad osta Kinnisvarakooli raamatupoest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised