5 jaanuar 2018

Plokktehingud tekitasid kinnisvaramöllu

Martin Vahter  Foto: Eiko Kink

Detsembris uute korteritega aset leidnud plokktehingud kasvatasid Tallinna aastase korteritehingute mahu 9759-ni ehk 2016. aasta tulemusega võrreldes 6,5%.

Korterite ruutmeetri hind kerkis keskmiselt 7,6 protsenti, analüüsis kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikat. Ettevõtte tegevdirektor Martin Vahter täpsustas, et ehkki keskmist hinda tõstsid kõige rohkem tehingud uute ja kallimate korteritega, kerkisid ka vanemate korterite hinnad.

Vanemate korterite lõikes kasvas pigem kehvemas seisus korterite nõudlus ja hind, sest paljud väikeettevõtjad otsivad võimalikult odavat ja räämas pinda, et seda peale remonti edasi müüa, kommenteeris Vahter.

“2018. aastal tehingute arv pigem kasvab veelgi, kuid samas ka konkurents, sest valmimas on tuhandeid uusi kortereid,” lisas ta.

2017. aastal tehti Tallinnas 15 504 kinnisvaratehingut, mis on 11 protsenti enam kui aasta varem. Mulluste pealinna kinnisvaratehingute koguväärtus oli 1,675 miljardit, mis on 18 protsenti enam kui 2016. aastal. Kalleim korter müüdi eelmisel aastal 1,55 miljoni, hoonestatud elamumaa krunt 5,4 miljoni ja hoonestamata elamumaa veidi enam kui kahe miljoni euro eest.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806