• 15.11.18, 17:04
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Gonsiori tänav on lõpuks avatud

Kolmapäeval, 15. novembril avati Tallinnas uuenenud Gonsiori tänav, mis seab linnajuhtide sõnul esikohale ühistranspordiliikluse ja kasutab autoliikluseks muutsuuna rada.
Gonsiori tänav on lõpuks avatud
  • Foto: RAEPRESS
Gonsiori tänava avasid noored rullsuusatajad võistlustega neljas vanuseklassis. Mootorsõidukitest läbisid vastvalminud tänava esimesena aastaid tagasi linnaliine sõitnud bussid, mis võtsid peale ka huvilisi, kes vastvalminud tänava siledust tahtsid proovida.
  • Foto: RAEPRESS
„Uus Gonsiori tänav annab võimaluse liigelda kõigile liiklejatele, kuid selle kõige uuenduslikum osa on see, et tänaval on kaks bussirada,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas. „Uus Gonsiori tänav tähendab, et ühistransport on esikohal ja see muutub kiiremaks. Ühtlasi liigume me väiksema autoliiklusega kesklinna poole.“
Linnapea hinnangul võib uus liikluskorraldus nõuda harjumiseks aega, kuid suund vähesemate autodega kesklinna poole on paratamatu, kui soovime meeldivamat linnakeskkonda. „Muutsuunaliiklust on ajutisema lahendusena rakendatud Eestis korduvalt varemgi, nüüd aga muutub see alaliseks,“ ütles Aas.
Autosõitudeks on Gonsiori tänaval ette nähtud keskmine topeltjoontega sõidurada, mida mööda saab hommikuti sõita Lasnamäelt kesklinna ja alates keskpäevast kesklinnast Lasnamäele.
Projekti kogumaksumuseks koos Kunderi ja Türnpu tänava, Pargi ja Reisi parkla ning Laagna tee rekonstrueerimisega on 9,26 miljonit eurot koos omanikujärelevalvega.
Tööde käigus rekonstrueeriti Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 kilomeetrit.
Kokku rekonstrueeriti ligilaudu kaks kilomeetrit sõiduteid ning rajati ja rekonstrueeriti ligikaudu viis kilomeetrit kõnni-, jalg- ja jalgrattateid. Tänavale paigaldati uued liikluskorraldusvahendid ning rajati haljastus, kokku istutati 96 puud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele