Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. september 2022

Arco Vara: kinnisvara hinnalangus võib lükkuda kevadesse

Arco Vara Kinnisvarabüroo analüütik Mihkel Eliste kiiret hinnakasvut lähikuudel siiski enam ei näe.
Kuigi kinnisvara hind tammub paigal ja maist-juunist ei ole enam turul hinnatõusu sisuliselt täheldada, võib kinnisvaraturu oluliselt halvenemine saabuda alles 2023. aasta kevadeks. Aga isegi kui turgu peaks tabama negatiivseima stsenaariumi korral ligi 30%-line hinnalangus, viiks see meid tagasi pelgalt 2021. aasta sügisesse perioodi, analüüsis praegust olukorda Mihkel Eliste.

Turuaktiivsus on püsinud endiselt väga kõrge ning senised kõrged energiahinnad, laiapõhjaline kiire inflatsioon kui ka selle kõige taustal halvenenud tarbijakindlus ei näi olevat elamispindade turule justkui olulist mõju avaldanud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474