Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. juuli 2024

Habal: kinnisvara sundmüügid kosutavad üüriturgu

Igor Habal
Foto: Raul Mee
Kinnisvara pakkumiste arvu üle 25% kasv viitab sellele, et inimesed müüvad oma varasid sageli sunniviisiliselt. Kes müüb oma ainsat kodu, liigub ka üüriturule, mida näitab üürituru pakkumise langus ja hinnatõus, analüüsis turuolukorda Uus Maa juhatuse liige Igor Habal.

Esimene intressimäärade tõusule järgnenud šokk tabas Eesti kinnisvaraturgu 2022. aasta lõpus. Pärast seda oleme näinud kõigi turuosaliste kohanemist, mille tulemusena on aktiivsuse tase langenud tipust 20–30%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474